5 år siden

Skriv en god ansøgning

Det er alfa og omega, at du formår at skrive en god og fangende ansøgning, når du skal søge efter et job. Ansøgningen skal i sin helhed ses som værende en præsentation af dig, dine evner samt din motivation for den givne stilling. Det er en rigtigt god idé at investere tid og kræfter i at kreere en god ansøgning, der skiller sig ud fra mængden, da det i sidste ende kan resultere i dit nye drømmejob. Men hvordan skriver man en god ansøgning, og hvilke ting skal man være opmærksom på, når der skal skrives ansøgninger? Det vil vi i det nedenstående gennemgå, hvor du vil få nogle af vores bedste tips og tricks til at skrive en god ansøgning.

Jobansøgning

Den perfekte opskrift – findes den?

Du er måske havnet her i håbet om, at du kunne få serveret en opskrift på den perfekte ansøgning. Her skal vi skynde os at understrege, at det naturligvis ikke findes. Det vi derimod kan hjælpe dig med, er en inspirationsgivende opskrift, som du med rette kan bruge næste gang, der skal søges et job.

Der findes mange subjektive holdninger omkring ansøgninger, og derfor er nedenstående guide blot et udkast, som kan sætte din egen kreativitet i gang.

God overskrift til en ansøgning – fang arbejdsgiveren med det samme

Det er vigtigt, at du sætter dig i arbejdsgiverens sted, når du skal udarbejde en god overskrift til din ansøgning. Det skal nemlig være sådan, at arbejdsgiveren straks finder din ansøgning interessant, når vedkommende kaster et blik henover overskriften.

Har du frie tøjler til at skrive en overskrift, så brug gerne følgende gode råd:

  • Hold dig så vidt muligt fra en standardskrivelse såsom vedr. jobbet
  • Forsøg dig med karakteristiske og sjove vendinger, der skiller sig ud
  • Brug ikke emojis i din overskrift – det kan virke ganske uprofessionelt

Dog er det altid en god idé at tjekke op på, om der er nogle specifikke krav til overskriften på ansøgningen. Enkelte virksomheder kræver, at du benytter dig af deres overskrift, hvorfor det vil være en utroligt dårlig start, hvis du allerede her ikke lever op til de givne krav.

Gør ansøgningen motiverende at læse

En af de vigtigste ting for arbejdsgivere (udover kvalifikationerne) er, at du brænder for at gøre en indsats. Kan det mærkes ved at læse din ansøgning, så er du på rette vej. Tænk derfor meget over, hvordan du kan formulere dig således, at du virker så målrettet og motiveret som muligt i forhold til det job, som du søger til. Det kan være yderst svært at skrive en god ansøgning, men med en god portion gloser om, hvorfor du brænder for jobbet, så er du godt på vej.

Anderledes afslutning på ansøgning

Der kan være idé i at skrive en anderledes afslutning på sin ansøgning. Det kan være med til, at arbejdsgiveren husker dig bedre end andre ansøgere. En afslutning er det sidste, som den potentielle arbejdsgiver vil læse, hvorfor det er en rigtig god idé at skille sig ud her.