Studerende og A-kasse

Sådan fungerer det

Studerende og A-kasse

Det er også relevant for studerende at melde sig ind i en A-kasse. Dog var det sådan at før i tiden kunne man som studerende kun melde sig ind i en A-kasse, hvis man ved siden af sit studie havde et studiejob. Dette er i dag lavet om, således alle der er under uddannelse har ret til at melde sig ind i en A-kasse og få et gratis studiemedlemskab. Når der skrives gratis, menes der at man som studiemedlem ikke skal betale det obligatoriske kontingent.

Dette er en tryghed for rigtig mange studerende, og det kan næsten ikke betale sig at ikke melde sig ind i en A-kasse som studerende. Grunden til at det er smart at melde sig ind i en A-kasse, når man er under en uddannelse, er at man er sikret økonomisk. Er der eksempelvis ikke jobmuligheder efter færdigafsluttet uddannelse, stadigvæk mulighed for at modtage dagpenge. Også selvom man ikke har betalt en krone i kontingent under uddannelse. Dette er en ret unik mulighed studerende i Danmark har mulighed for, og vil i høj grad give mening at benytte sig af.

A-kassen er dem som hjælper dig med den økonomiske støtte, hvis du skulle stå i den uheldige situation og ikke have et job.

Hvis du ønsker at blive klogere på hvilken akasse du skal vælge, hvis du samtidigt ønsker lønsikring, så kan du her sammenligne akasser nemt og enkelt.