Skift af A-kasse

Sådan skifter du din a-kasse ud!

Mange mennesker tror fejlagtigt, at det er besværligt at skifte a-kasse, og dette afholder faktisk en del fra at skifte a-kassen ud med en billigere model. Faktum er dog, at det er utrolig nemt at skifte a-kasse, og det hele foregår digitalt på a-kassens hjemmeside. Som det er tilfældet med f.eks. telefonabonnementer, så melder du dig bare ind i den nye a-kasse, hvorefter de står for alt det praktiske omkring overflytningen. Du behøver ikke selv at kontakte din gamle a-kasse – det hele foregår automatisk! Dermed slipper du for irriterende dobbelt-kontingenter, og du kan spare penge fra dag 1.

Der er rigtig mange a-kasser, der er åbne for stort set alle faggrupper, og du kan bruge vores beregner til at finde frem til de bedste og billigste a-kasser. Når du har fundet den a-kasse, som ser mest interessant ud, så trykker du bare på knappen. Dette sender dig automatisk direkte til tilmeldingsformularen eller til en side, hvor du kan vælge den løsning, der passer til dig. Det er nemt, det er overskueligt, og du kan spare mange penge!

Der gælder selvfølgelig nogle tekniske spilleregler indenfor a-kasse området:

  • Du kan tidligst skifte a-kasse fra det tidspunkt, hvor den nye a-kasse har modtaget din elektroniske ansøgning.
  • Hvis du står udenfor arbejdsmarkedet, så kan du skifte a-kasse med 1 måned + løbende måneds varsel. Du kan sagtens skifte a-kasse, når du står uden job.
  • Ved skift af a-kasse overføres tidligere rettigheder, som du måtte have optjent ved den gamle a-kasse. Du mister altså ingen af de rettigheder, som du har gjort dig fortjent til i forvejen.
  • Medlemsperioder i tidligere a-kasser overflyttes direkte til den nye, når du skifter.

Hvis du har skiftet arbejde til en helt ny faggruppe, som falder udenfor det faglige område, som din a-kasse dækker, så skal du flyttes til en ny a-kasse. Her har du mulighed for at vælge en ny a-kasse, som er specialiseret i netop dit nye fagområde, eller du kan vælge en såkaldt tværfaglig a-kasse, der tager imod alle fagområder. Her kan du bruge vores prissammenligner, der kan vise dig de billigste a-kasser til dine behov!

Du kan læse meget mere omkring skift af a-kasse hos Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring, der er den offentlige instans på området: www.ckaask.dk