Lærernes a-kasse

Er du på nuværende tid i gang med din læreruddannelse, og kunne du tænke dig at vide mere om, hvilken a-kasse du skal melde dig ind? Så kan vi herfra klart anbefale dig at tage et kig på Lærernes a-kasse. Allerede som studerende tager du nemlig del i en række fordele ved at være medlem af denne a-kasse.

Vi har i det følgende gjort os umage for at give dig alle de nødvendige informationer, du har brug for, før du melder dig ind i denne a-kasse. Alt dette og meget mere kan du læse mere om her på siden.

Kvindelig leder

Hvornår kan jeg melde mig ind i lærernes a-kasse?

Som nævnt før kan du allerede som lærerstuderende melde dig ind i denne a-kasse helt gratis.

Dette er en kæmpe fordel, idet du dermed har ret til dagpenge, fra den dag du er færdiguddannet, til at du kommer i arbejde.

Er du derfor endnu ikke fyldt 30 år og har et år tilbage af uddannelsen, kan du ansøge om gratis medlemskab. Dermed er du sikret et godt samarbejde og et stærkt netværk fra den dag, du er færdiguddannet.

Dette er en helt unik mulighed for de lærerstuderende, og man ser i dag flere og flere gøre god brug af disse tilbud og fordele. Derudover har du som lærerstuderende også mulighed for at blive medlem af foreningen kaldet Lærerstuderendes Landskreds. I denne landskreds får du altid de vigtigste informationer givet, og medlemmerne vil hjælpe dig i gang med at ansøge om medlemskab, når tiden nærmer sig til det.

Er du ikke helt nyuddannet længere, er der stadig rig mulighed for at blive en del af fællesskabet. Som en del af denne a-kasse har du altid et sikkerhedsnet i ryggen, hvis du pludselig skulle blive ledig.

Du kan melde dig ind i denne a-kasse til hver en tid – dog skal du være opmærksom på forskellen af kontingent priser afhængig af, hvornår du melder dig ind. Det forholder sig nemlig således, at du som studerende og under 30 år får gratis medlemskab, mens lønmodtagerne hver tredje måned skal betale kontingent for at være medlem af denne a-kasse. Alt dette kan du lære mere om ved at tage kontakt til din foretrukne a-kasse.

Hvilke fordele får jeg ud af at være medlem?

Som medlem af lærernes a-kasse får du en hel masse fordele oven i hatten. Udover at være en del af et stærkt netværk med en god kontakt mellem lærerne, er du med et medlemskab også altid sikret følgende.

  • Efterløn
  • Feriedagpenge
  • Betalt barsel

Afhængig af om du har en fuldtidsforsikring eller deltidsforsikring, så vil din dagpengesats ændre sig. Helt generelt kan man sige, at hvis du som lærer har en fuldtidsforsikring, kan du modtage højeste satsen på 18.866 kr. om måneden. Husk altid at udfylde dit tilsendte dagpengekort til tiden for fortsat at modtage dine dagpenge. På dit dagpengekort skal du udfylde eventuelle sygedage, arbejdsdage etc. Dit dagpengekort sikrer, at du modtager dine dagpenge retmæssigt.

Derudover er du, som medlem af Lærernes a-kasse, naturligvis også sikret betalt barsel. Allerede fire uger op til din terminsdato er du sikret barselsdagpenge og er det fortsat efter fødslen alt afhængig af, hvad du og din arbejdsgiver sammen har aftalt. Er du faren til barnet, har du ret til fjorten dages barselsdagpenge også.

Slutteligt er det værd at nævne, at Lærernes a-kasse også tilbyder en lønsikring af din indkomst. Er du derfor ikke tilfreds med din indkomst og mener, at den ikke stemmer overens med de kræfter og erfaringer, du lægger i arbejdet, kan denne a-kasse hjælpe dig i en dialog med din arbejdsgiver. Lærernes a-kasse opstiller denne forsikring for dig, således at du aldrig skal gå på kompromis med en eventuel utilstrækkelig løn. Denne forsikring er en kæmpe fordel for dig som lønmodtager, og du kan altid være sikker på, at din a-kasse er villige til at hjælpe dig på vej.