4 år siden

Sådan finder du den rette A-kasse

Sponsoreret indhold

De fleste danskere er medlem af en A-kasse, da foreningen sikrer dig økonomisk støtte hvis du skulle være så uheldig at blive ledig. Mange føler sig trygge ved at være medlem, da de er sikret, hvis det værste skulle ske på arbejdet. Nogle A-kasser har et tæt samarbejde med en bestemt fagforening, så det bedst kan betale sig for det enkelte medlem at være medlem af begge dele. En del A-kasser og fagforeninger er målrettede bestemte arbejdsområder således, at det giver mening for en bestemt gruppe af mennesker at være medlem af en bestemt A-kasse og fagforening.

Mange fordele

Så længe du er medlem af en A-kasse har du dagpengeret. Det vil sige, at du vil få udbetalt et bestemt beløb om måneden i den periode, hvor du er ledig. Denne indtægt er væsentlig større i forhold til en kontanthjælpsmodtager. Udover at sikre dig økonomisk, så er der mange andre fordele ved at være medlem af en A-kasse. Du kan booke et møde hvis du har brug for hjælp til noget bestemt eller du kan blive vejledt indenfor f.eks. love, regler eller krav i forbindelse med sygdom på arbejdspladsen.

Sammenlign A-kasser

Der findes mange A-kasser i Danmark som du kan blive medlem af. Derfor kan det nogle gange være svært at finde ud af hvilken A-kasse der er bedst for dig. Det er en god ide at du bruger tid på at sammenligne A-kasser. På denne måde kan du se, hvad de kan tilbyde dig. Det anbefales at have nogle krav i forhold til hvad en A-kasse skal kunne opfylde for dig. Dette kan være en stor hjælp når du skal begynde at sortere nogle foreninger fra. På internettet kan du blive klogere på, hvad andre medlemmer har af oplevelser med deres egen fagforening. Dette giver dig en fornemmelse af, om der er nogle A-kasser, du bør se nærmere på.

Få den rette hjælp

A-kassen er din støtte i forbindelse med ledighed. Hvis du gerne vil have hjælp til f.eks. at skrive CV, ansøgning eller snakke med en professionel omkring jobsamtaler, så kan du bruge din A-kasse. Det eneste du skal gøre, er at booke et møde online eller ringe til dem for at lave en aftale. Ifølge spørgeundersøgelser har mange ledige været flittige til at bruge deres A-kasse. Bliv medlem af en A-kasse allerede i dag, så du kan være sikret i tilfælde af fyring.