5 år siden

Sådan får du økonomien til at hænge sammen i din ledighedsperiode

Det er ikke nemt at få økonomien til at hænge sammen, hvis du er blevet arbejdsløs. Hvis du er vant til en fast indkomst og har struktureret din økonomi efter denne indkomst, så kan det være vanskeligt at omstille dig til at skulle leve for mindre. Er du ikke medlem af en a-kasse, hvor du har tegnet en lønsikring, så kan dette meget vel blive aktuelt.

Hvis du selv står midt i situationen, så ved du også, at det ikke er sjovt. Tværtimod, så kan det være rigtig svært at få det hele til at hænge sammen. Selvom det er svært, så er det dog ikke umuligt. Heldigvis findes der flere tips og tricks, du kan benytte, som gør det nemmere at skabe sammenhæng i økonomien, indtil du igen får fast arbejde med en god, fast indkomst.

Par i banken

Tip 1: Læg et stramt budget

I og med at din indtægt er mindre, så er du også nødt til at indstille dig på, at du har et mindre rådighedsbeløb hver måned. Derfor er du nødt til at lægge et nyt budget. Du kan ikke længere bruge dit gamle budget til noget. Det er der i hvert fald ikke ret stor sandsynlighed for, at du kan. Start derfor med at lægge et stramt og realistisk budget.

Det er alfa og omega, at du er realistisk, når du lægger et budget. Det kan virke tiltalende at give sig selv nogle friheder. Får du dagpenge, så er det ikke sikkert, at du kan tillade dig dette. Derfor er det essentielt, at du lægger et stramt budget, hvor du kun indregner det nødvendige. Det er nemlig en god idé, at du hver måned kan lægge nogle penge til side.

Tip 2: Skær unødige omkostninger fra

De fleste danskere har unødige omkostninger, der sagtens kan elimineres. Der er naturligvis delte meninger om, hvad der er unødigt. Faktum er dog, at de fleste bruger penge på noget, de faktisk ikke behøver. Oplever du pludselig, at du fritstilles fra dit faste arbejde, kan du blive nødt til at skære disse omkostninger fra, for at skabe en række månedlige besparelser.

Har du adgang til to eller flere forskellige streamingtjenester? Mon ikke du kan nøjes med én.

Bruger du hver måned penge på nyt tøj? Så er det også en udgift, du kan skære fra.

Der er mange udgifter, du kan skære fra. Jo flere du skærer fra, desto bedre er det. Når du er arbejdsløs, får du mere ro i sindet og mere energi til jobsøgning, hvis økonomien er stabil.

Tip 3: Skab luft i økonomien med et lån

Får du pludselig en uventet regning, der skal betales, og har du ikke råd, så kan du vælge at optage et lån. Det samme gør sig gældende, hvis du er arbejdsløs og har brug for mere luft i økonomien. Er det noget, du har i sinde at kaste dig ud i, så læs mere om kviklån her og overvej det nøje. Du skal nemlig være sikker på, at det er det rette valg for dig.