5 år siden

Sådan bruger du Google i din jobsøgning

Sponsoreret indhold

Når du leder efter et nyt job, er Google behjælpelig. Her kan du surfe rundt i et utal af jobdatabaser og finde ledige stillinger, hvortil du kan undersøge virksomheden, dets regnskab, nøgletal, ledelse og meget mere.

Stort set alle anvender Google, når de leder efter et nyt job, men desværre forstår mange ikke at anvende Google til sit fulde, hvilket er ærgerligt, da du risikerer at gå glip af vigtige informationer. Læs her, 10 tips til hvordan du effektiviserer din jobsøgning i Google.

7 simple og effektive tips til at anvende Google i din jobsøgning

Google er den største søgemaskine på internettet, som anvendes dagligt af flere hundrede millioner mennesker verden over. Google anvendes også til meget mere end som søgemaskine. Ønsker du yderligere hjælp til at forstå Googles mange funktioner og egenskaber, kan du finde hjælp til det her.

#1: Benyt fraser i din Google-søgning

Når du søger efter noget bestemt på Google, såsom en konkret jobtitel – eksempelvis; “sygeplejerske”– er det en god idé, at gøre det i fraser, hvor du sætter citationstegn om det du søger. Det fortæller Google, at du søger noget specifikt, som skal indgå i søgeresultatet, det der er mellem citationstegnene.

Eksempel: “Sygeplejerske job”

#2: Kvalificer din søgning

Google er indehaver af en lang række søgeværktøjer, som er gode at benytte, når du søger noget konkret. Under søgefeltet til højre finder du knappen “Værktøjer”, som giver dig mulighed for blandt andet at vælge sprog.

#3: Udeluk det du ikke ønsker

Søger du job som sygeplejerske, hvor du ikke ønsker at arbejde på Rigshospitalet, kan du skrive minus foran det ord, du vil udelukke fra din søgning.

Eksempel: Sygeplejerske jobs -Rigshospitalet.

#4: Fremhæv det du ønsker

Leder du efter et job ved en bestemt virksomhed eller offentlig institution, er det en fordel at fremhæve det i din Google-søgning. Det gør du ved at sætte et plus foran det du søger. På den måde udelukker du mindre relevante resultater.

Eksempel: Odense Universitetshospital +jobs

#5: Søg efter relaterede sider

Google har den funktion, at den hurtigt kan lede dig hen på en relateret side. Det er særligt smart, når du søger job inden for en bestemt branche. Ved at anvende denne funktion vil du få et overblik over lignende steder, hvor du kan sende ansøgninger til.

Eksempel: related:rigshospitalet.dk

#6: Find resultater fra specifikke sider

Leder du efter et resultat fra en bestemt side, såsom kurser for sygeplejersker via DSR, kan du også benytte Googles søgefelt til dette. Her vil alle de resultater, som er indekseret i Google, og som indebærer DSR og kursus, komme frem.

Eksempel: site:dsr.dk KURSUS

#7: Du kan kombinere alle mulighederne

Du kan sagtens kombinere alle ovenstående tips, når du søger i Google. Eksempelvis hvis du søger en bestemt fil på en bestemt hjemmeside på et bestemt sprog.