5 år siden

Når dagpengene ikke rækker

Hvad gør man så? – dét sætter vi fokus på i dette blogindlæg.

I skrivende stund er der tusindvis af danskerne, som modtager dagpenge grundet en tidligere fyring e.l. Der kan være mange grunde til, at man har mistet sit job. Årsagen til afskedigelsen er i bund og grund ikke så vigtig, når det handler om at få økonomien til at hænge sammen. Meget mere interessant er det at få dagpengene til at række. Dette er en reel udfordring for mange, da dagpenge udgør et beskedent beløb sammenlignet med en gennemsnitlig månedsløn.

Består din eneste nuværende indtægt af dagpenge, og er du kommet frem til, at dette beløb ikke er højt nok til, at du kan betale både husleje og få råd til andre fornødenheder som el, varme, dagligvarer og tøj, så skal du tage affære. Man kan nemlig godt supplere dagpengene, hvis man altså ikke har held med at minimere udgifterne tilstrækkeligt.

Start med at kigge på dine udgifter

Har du et overforbrug grundet din beskedne indtægt i form af dagpenge, så bør du starte med at kigge på dine udgiftsposter. Du har med 100 % sikkerhed en eller flere overflødige udgiftsposter, som du med lethed kunne skrotte. Selvom det er rart at have adgang til både bredbånd, telefoni og streaming, så ville du sagtens kunne kvitte dette, hvis du virkelig var interesseret i at spare penge. Spørgsmålet er så bare, om du er villig til at give afkald på disse underholdningsydelser. Det handler om dine prioriteter.

Ønsker du virkelig at spare penge, så skal du forsøge at skære ned på nogle af dine store udgiftsposter. Her tænker vi ikke mindst på huslejen, som med al sandsynlighed står for en stor del af dine månedlige udgifter. Du kan sikkert godt spare 20 % på denne post ved at finde en mindre og / eller ældre bolig. Her kan du så bo, indtil du har fået styr på din økonomi og atter kan tillade dig at bo lidt dyrere.

Vil banken ikke hjælpe?

Når man havner i en økonomisk svær situation, så er banken som regel den første livslinje, man retter henvendelse til. Det kan man for eksempel gøre, hvis man ønsker at få lagt et nyt budget, som stemmer overens med ens nuværende indtægter og udgifter. Man kan også kontakte banken med henblik på at få udstedt et lån. Hurtige lån hører desværre sjældent til i bankernes sortiment. Faktisk kan det tage adskillige uger at blive godkendt til et banklån.

Da banken ikke altid har forståelse for, at man har brug for et hurtigt lån, så vil vi i stedet råde dig til at låne online. Det er både nemmere og meget hurtigere. I enkelte tilfælde er det også billigere.