4 år siden

Mangler du 5-10.000 kr. ekstra om måneden? Spar op eller lån

Sponsoreret indhold

Hvis du mangler 5.000-10.000 kroner, har du flere muligheder for at få dem. Du kan vælge den langsigtede vej og spare op, eller du kan låne pengene med det samme. Se her, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med de to valg.

De fleste oplever på et tidspunkt, at de har behov for flere penge end dem, de har mellem hænderne. Det medfører to scenarier – enten er du nødt til at spare pengene op, ellers kan du vælge den hurtige og nemme løsning; at låne 10.000 kroner.

Sådan sparer du 10.000 kr. op

Den langsommelige, men i de fleste tilfælde mest fornuftige løsning, er at spare pengene sammen. Det kan du gøre på mange måder. Du kan eksempelvis skaffe dig et ekstra job eller en form for b-indtægt, der sikrer dig de penge, du har behov for.

Alternativt kan du skære ned på dine udgifter, så du får flere penge, du kan sætte til side. Det kan du gøre ved at danne et overblik over dine udgifter og indtægter.

Læg et budget

Når du har dannet dig et overblik over din økonomi, kan du lægge et budget for, hvor mange penge du må bruge om måneden. Det er vigtigt, at du ikke lader dig friste og dermed bruger flere penge, end dem du har til rådighed.

Hvis du sparer op, skal du være opmærksom på, at der i nogle banker er blevet indført en negativ rente. Det betyder, at du i visse tilfælde skal betale penge for at have dine penge stående. Det kan være en fordel at sætte sig ind i de gældende regler i netop din bank, hvis du ikke vil have dig en ubehagelig overraskelse.

Vælg den nemme løsning

I visse tilfælde vil du have behov for at kunne bruge pengene med det samme. I den forbindelse vil det være for langtrukket en løsning at spare pengene op. Her kan du vælge en anden løsning; at låne 10000 kroner.

Hvis du ikke har behov for at låne så mange penge, kan du mange steder nøjes med at låne 5000 kr. Det kan du gøre hos mange låneudbydere, men det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene, før du låner.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har råd til at betale de penge du låner tilbage. Herudover skal du sætte dig ind i, hvor mange penge du ender med at skulle tilbagebetale.