4 år siden

Lad ikke den lave dagpengesats begrænse dig

Sponsoreret indhold

At bevare en sund økonomi er i bund og grund ikke så kompliceret. Det handler nemlig bare om ikke at bruge flere penge, end man tjener. Dette kan dog være lettere sagt end gjort, hvis ens indtægt for bare et halvt år siden bestod af en stor løn og i dag består af dagpenge. Dette vil helt naturligt have den betydning, at du har færre penge at gøre godt med. Konsekvensen kan være, at du føler dig begrænset, fordi du ikke længere har råd til de oplevelser og goder, som du har nydt i mange år. Dette er der muligvis en løsning eller to på.

Du er nødt til at tilpasse dig

.. eller rettere sagt; du er nødt til at tilpasse dit forbrug.

Selvom du ville ønske, at du havde samme økonomi nu, som da du var i job, så må du acceptere, at din situation har ændret sig. Har dit tidligere forbrug derfor været tilpasset din tidligere løn, så er du nødt til at lægge et nyt og realistisk budget. Det siger jo sig selv, at man ikke kan bruge 25.000 om måneden, hvis man kun får 19.000 kroner i dagpenge. Så får man i hvert fald hurtigt oparbejdet en gæld, der kan være svær at komme af med igen.

Kan et lån løse mine økonomiske udfordringer?

Et lån kan muligvis godt løse dine udfordringer nu og her, hvis du f.eks. mangler penge til en ny vaskemaskine, en tiltrængt rejse eller et jakkesæt til din søsters bryllup. Vi kan dog ikke anbefale, at man låner til alt mellem himmel og jord. Der er trods alt tale om penge, der skal betales penge – med renter og gebyrer oveni hatten vel at bemærke.

Har du tænkt dig godt om, og har du sikret, at din økonomi kan klare det, så lån hos Santander her. Du kan i skrivende stund låne mellem 10.000 og 350.000 kr. Læs mere om lånetypen, kravene, omkostningerne osv. på linket. Santander Consumer Bank foretager altid grundige kreditvurderinger, hvorfor du skal være forberedt på at blive afvist, hvis din økonomi ser sort ud.

Du kan – med korrekt prioritering og planlægning – få råd til det hele

At man er gået fra lønmodtager eller selvstændig til dagpengemodtager er ikke ensbetydende med, at man skal gå fra hus og hjem. Du skal dog forberede dig på, at nogle ting kommer til at ændre sig. Når indtægten falder, så er man nødt til at sætte sig ned og tænke over, hvad der betyder noget for en. Har du tidligere brugt en masse penge på ting, der i realiteten ikke gjorde noget godt for dig eller dit liv, så kan du skære disse forbrugsgoder fra.

I din plan bør du foruden at omlægge dit budget og prioritere benhårdt gøre en indsats for at komme tilbage i arbejde. Jo hurtigere du kommer i arbejde og får en normal indtægt igen, desto hurtigere kan du få din gamle livsstil med dertilhørende forbrug tilbage. Der skal nok være nogle, der har brug for en profil som din, så tøv ikke med at sende en masse jobansøgninger. Vi tror på dig.