4 år siden

Kvinde: Sådan kan du med fordel klæde dig på til jobsamtalen

Sponsoreret indhold

En jobsamtale kan være – og er ofte – en nervepirrende affære. Som jobsøgende har du helt åbenlyst rigtig meget på spil, hvorfor du selvfølgelig gerne vil gøre det så godt som muligt. I den anledning er det ikke kun værd at tænke over, hvad du vil sige om dig selv, og hvad du vil svare på de gængse spørgsmål. Du bør også tænke lidt over, hvordan du griber din påklædning og makeup an.

Som arbejdsgiver kan man ikke tillade sig at til- og fravælge folk pga. deres udseende, men det er ingen hemmelighed, at dit tøj har betydning for din fremtoning. Derfor er dette ikke en helt ubetydelig faktor.

Hold dig fra udfordrende påklædning

At spille på sin seksualitet kan ingenlunde anbefales i forbindelse med en jobsamtale. Det har muligvis fungeret for nogle af dine veninder, men det kan også give bagslag. Generelt kan man sige, at det ikke er værdigt udelukkende at blive valgt til en given jobstilling, fordi man ser godt ud. Derfor bør du undgå at være for udfordrende i din påklædning – hold dig i den forbindelse fra alt for stramt tøj, nedringede bluser, korte nederdele m.v. Dermed ikke sagt, at du ikke kan klæde dig feminint og pænt.

Vælg de rigtige farver

Spiller farverne på tøjet virkelig også en rolle?

Ja, rent psykologisk kan det faktisk have betydning, hvilke farver du går efter. Forskellige farver sender nemlig forskellige signaler. Ifølge mange studier, så er blå (ikke mindst mørkeblå) en rigtig god farve, hvis ambitionen er at udstråle seriøsitet og professionalisme. Tøv derfor ikke med at hoppe i et blåt jakkesæt eller sætte et outfit sammen med nederdel og bluse i blålige nuancer. Du kan finde et bredt udvalg af nederdele og bluser i alverdens farver, herunder blå, på anviste link.

Hold igen med makeup og smykker

Som kvinde tænker man sjældent kun på selve tøjet, når man tænker outfit og udseende. Man vil som regel også overveje, hvordan man skal gribe makeuppen og smykkerne an. Igen vil vi opfordre dig til at holde igen med de helt vilde og udfordrende outfits. Det sikre er at lægge en neutral makeup og holde sig til få smykker. En fin halskæde, et pænt ur og et par feminine øreringe kan sagtens gøre det alene. Husk på, at du skal deltage i en jobsamtale, ikke en stor fest.

Vi ønsker dig held og lykke med jobsamtalen.