5 år siden

Kunsten at forsørge en familie uden en fast løn

De fleste ønsker sig et fantastisk job med en god og stabil løn. Det ønske er dog ikke altid lige let at få opfyldt, da man for eksempel kan blive berørt af sparerunder m.v. Gode jobs hænger ikke på træerne, hvorfor man risikerer at stå uden arbejde i xx måneder, hvis man af den ene eller anden grund bliver afskediget. I disse måneder kan du, hvis du har meldt dig ind i en a-kasse i god tid, modtage dagpenge. Der er dog ingenlunde råd til at leve et eksklusivt liv for dagpenge, da dagpengesatsen er i den lave ende. Satsen er dog trods alt en del højere end kontanthjælpssatsen.

Som udgangspunkt kan alle danskere forsørge sig selv, da vi lever i et velfærdssamfund, hvor der bliver taget hånd om alle. Du skal derfor ikke være rad for at havne på gaden, medmindre du selv vælger det. Det er dog straks værre at forsørge en hel familie, hvis man ikke modtager andre penge end det beskedne beløb, man får fra a-kassen måned efter måned.

Du er ikke en dårlig forælder

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at du ikke er en dårlig forælder, blot fordi du ikke er i arbejde pt. og derfor ikke har en fast løn. Det kan ske for alle og bør derfor ikke være noget, som suger alt energi og håb ud af dig. I stedet for at gå og have ondt af dig selv bør du komme op på hesten igen og søge nye udfordringer.

Med uddannelse og / eller erhvervserfaring i bagagen kan du helt sikkert finde et nyt job. Det kræver dog, at du gør en indsats og ikke bare opgiver, fordi der ikke er respons på de første 10 udsendte jobansøgninger. Der skal ofte mange forsøg til. Som udgangspunkt skal man sende mindst 2 jobansøgninger om ugen, men hvorfor ikke sende 5-10-20 ansøgninger for at optimere chancen for at modtage mindst én positiv tilbagemelding?

Et lån løser ikke alt, men…

Her på redaktionen er vi i bund og grund ikke så store tilhængere af dyre forbrugslån. Alligevel vil vi ikke lægge skjul på, at det i kritiske situationer kan give mening at optage et lån. Er du så presset på økonomien, at du bliver smidt ud af din nuværende lejebolig, hvis du ikke skaffer x.xxx kroner i løbet af få uger, så kan det blive nødvendigt at optage et lån. Det er dog ikke holdbart at låne penge hver eneste måned. At låne penge bør med andre ord være sidste udvej, da det ikke ligefrem er en billig måde at komme til penge på.

Find lån på Koldekontanter.dk, hvis du er ude af stand til at finansiere dit forbrug på anden vis. Online lån er ofte smådyre, men der er penge at spare, hvis man lige bruger lidt energi på at sammenligne renter og gebyrer på tværs af forskellige lånetilbud. Ergo behøves et forbrugslån ikke at ruinere dig, selvom dine venner og kollegaer måske vil påstå noget andet.