5 år siden

Kunsten at få dagpengene til at række

Er du blevet arbejdsløs og derfor er tvunget på dagpenge? I så fald er det ikke sikkert, at du føler, at du kan få din økonomi til at løbe rundt. Det er dog helt naturligt. Faktisk har 35 % af danskerne uden arbejde svært ved at få dagpengene til at række måneden ud. Er det også noget, du har svært ved, eller frygter du, at du får svært ved det, så får du her et par gode tips.

A-kasse og penge

Skab et overblik over din nye økonomiske situation

Det vigtigste er at skabe et overblik over din nye økonomiske situation. Når du går på dagpenge, så forandres din økonomi nemlig væsentligt. Den maksimale dagpengesats lyder på omtrent 18.000 kr. (anno 2019) om måneden. For mange er dette en markant nedgang i deres månedlige indkomst.

Du bør derfor starte med at lægge et budget. Her skal du opstille dine indtægter og udgifter, så du kan vurdere, om der er en balance mellem indtægter og udgifter. Brug din netbank til at skabe et overblik over dine udgifter, så du er sikker på, at du får det hele med. Ved hjælp af et sådant budget kan du vurdere, hvilke udgifter du skal skære ned på.

Skær ned på dit forbrug

Skal du spare penge, så er det oplagt at skære ned på de store udgifter. Det kan du gribe an på forskellig vis, men den mest optimale løsning er at analysere dit budget. Vurder først hvilke af dine udgifter der optager mest plads i budgettet. Dernæst skal du forsøge at skære ned på dem. Start gerne med dem, du hurtigt og nemt kan ændre på.

Mange danskere afbetaler eksempelvis på flere lån. Det kan løbe op i store summer hver måned. Gør det sig også gældende for dig, bør du undersøge dine muligheder for at justere afbetalingen. Alternativt kan det være relevant at undersøge, om du kan få et samlelån. Til dette formål kan du undersøge mulighederne hos låntrods.dk her.

Skab besparelser i hverdagen

De færreste tror, at det er muligt, men også i hverdagen kan der være mange penge at spare. Én af de største poster i danskernes budget er madposten. Derfor er det også et oplagt sted at spare. Det kan du bl.a. gøre ved at lægge en madplan og lave en indkøbsliste samt købe ind i discountbutikker såsom Rema 1000, Netto eller Lidl.

Selvom du lige har nok til at få budgettet til at hænge sammen, så er det ikke helt godt nok. Det er også vigtigt, at du kan sætte penge til side hver måned. Disse kan tages i brug i tilfælde af en uforudset udgift. Det kan være alt fra en ødelagt vaskemaskine til en regning fra et autoværksted, fordi bilens bremser eller motor driller.

Endvidere er det værd at notere sig, at du som medlem af en a-kasse og / eller fagforening typisk kan få nedsat kontingentet i din ledighedsperiode. Derfor er det værd at kontakte din a-kasse eller fagforening og forhøre dig om muligheden for nedsættelse af dit kontingent i din ledighedsperiode.