5 år siden

Kom ovenpå efter en fyring – både mentalt og økonomisk

Livet er ikke altid nemt. Den ene dag passer man sit job og glæder sig over livet – den næste bliver man fyret og får vendt op og ned på det hele. Netop det at blive fyret er noget, som mange danskere går og frygter i hverdagen. Det er i bund og grund ikke så mærkeligt, da rigtig mange arbejdspladser er økonomisk presset og derfor er tvunget til at fyre medarbejdere fra tid til anden. Man kan ikke gardere sig 100 % mod fyringer, men gør du dit bedste hver dag, og er du villig til at gå en ekstra mil for at nå en deadline, så er du næppe den første, som står for skud.

Hvert år bliver der fyret titusindvis af mennesker på danske arbejdspladser, hvorfor du langt fra er ene om dette. Det hjælper dig muligvis ikke, at andre er blevet fyret, men måske kan du finde støtte i en god ven, tidligere kollega eller et nært familiemedlem, som ligesom dig har prøvet at blive fyret. I dag vil vi forsøge at hjælpe dig lidt videre, så du kan komme ovenpå den frustrerende fyring. Det er alfa og omega, at du ikke kun kommer ovenpå mentalt, men også økonomisk, da din privatøkonomi ikke bliver sat på pause, blot fordi dit arbejdsliv gør det for en kort stund.

Gem de negative tanker og følelser væk

Det er hamrende frustrerende at blive fyret, jovist, men bliver man ved med at tænke over det og banke sig selv i hovedet, så kommer man med sikkerhed aldrig videre. Det er helt normalt, at man i dagene og ugerne efter er påvirket mentalt, men på et tidspunkt er man nødt til at gemme de negative tanker og følelser væk. Først når du begynder at se lyst på tingene, vil du være i stand til at se muligheder og tro på en lykkelig fremtid. Dette kan for mange være lettere sagt end gjort, hvorfor det måske kan give mening at opsøge en psykolog.

Du er ikke tvunget til at udskyde eller droppe dine drømme

At opfylde en drøm om at købe en lille bybil eller at bygge en garage koster selvsagt nogle penge. Disse penge har du ikke nødvendigvis, hvis du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal udskyde eller droppe disse drømme. Der findes trods alt op til flere alternativer til at komme til likvide midler.

En af ulemperne ved at være arbejdsløs er, at det kan være svært at få bevilliget et lån. Mange banker og andre låneselskaber kræver nemlig, at man har en minimumsindtægt på xx.xxx kr. om måneden. Dette krav kan du ikke nødvendigvis opfylde. Derfor ser vi god grund til at overveje et online penge lån. Kun i meget sjældne tilfælde kan man ikke få udstedt et online lån. Det kan for eksempel skyldes, at man står i RKI eller Debitor Registret. Er du allerede begravet i gæld, så undlad for din egen skyld at gældsætte dig yderligere. Det vil der ikke komme noget godt ud af.