5 år siden

Hvad tjener en lærer?

Er du interesseret i at vide, hvad en lærer tjener på sit arbejde, så vil vi i det nedenstående forsøge at gøre dig klogere indenfor emnet. Det kan være ganske spændende at vide, hvad forskellige erhverv giver i månedlig hyre. Måske sidder du lige nu med overvejelserne om at uddanne dig til lærer? Eller måske er du blot nysgerrig efter at vide, hvad din lærer på nuværende tidspunkt i gennemsnit menes at tjene på sit erhverv? Uanset grunden til din nysgerrighed om hvad en lærer tjener, så forsøger vi at gøre dig lidt klogere på det herunder.

Lærer

Hvad tjener en folkeskolelærer om måneden?

Ifølge mediet Lønstatistik.dk, så tjener folkeskolelærere i gennemsnit omtrent 30.500 DKK pr. måned. Man skal dog være opmærksom på, at der findes mange individuelle regler for, hvor læreren er ansat henne. Byerne i Danmark er eksempelvis opdelt efter lønområder, hvor der kan være forskel på, hvor høje eller lave lønningerne er.

Det er endvidere vigtigt at huske på, at man ofte stiger i løn som folkeskolelærer, når man har været lærer i flere år. Der er ofte specifikke løntrin, som er med til at sikre, at indkomsten øges i takt med at tiden går.

Hvad tjener en gymnasielærer?

Startlønnen for en gymnasielærer ligger på omtrent 32.000 til 34.000 DKK. Dette afhænger lidt af, hvilket slags gymnasium, som der er tale om. Der er nemlig forskel på, om der er tale om en STX, HF, HTX eller HHX. Derudover er det også vigtigt at understrege, at der er forskel på de tillæg, som de enkelte lærere får. Derfor kan lønnen godt stige.

Gennemsnitslønnen for en gymnasielærer ligger dog på de omtrent 33.500 DKK pr. måned.

Lønnen for gymnasielærere kan opdeles efter følgende.

  • Trinløn
  • Adjunkt/lektortillæg
  • Pension

Hvad tjener en efterskolelærer?

Ifølge mediet Jobindex.dk, så ligger den gennemsnitlige månedsløn for efterskolelærere i omegnen af 26.000 DKK til 34.000 DKK afhængigt af forskellige forhold. Dette er et relativt vidt gab.

Lønnen for en efterskolelærer er som udgangspunkt opdelt i to dele:

  • Centralt aftalt løn (forhandles mellem Finansministeriet og FSL – de Frie Skolers Læreforening)
  • Lokalt aftalt løn (den løn, som der aftales med den skole, som man ansættes på)

Derfor kan der være store forskelle på, hvad de enkelte lærere i gennemsnit tjener om måneden.

Hvad tjener en pædagog?

Dette er et uhyre svært spørgsmål at besvare, da lønnen for en pædagog i høj grad afhænger af, hvor i landet vedkommende er ansat samt hvilke områder, som man arbejder med. Derfor er det næsten umuligt at komme med et retvisende bud på, hvad en pædagog tjener.

Kigger man dog på en lønstatistik fra BUPL, så lå den gennemsnitlige månedsløn tilbage i 2014 på omtrent 28.000 DKK.