5 år siden

Hvad tjener en læge?

Har du interesse i at vide, hvad en læge normalt vis tjener på sit arbejde, så kan du med fordel læse videre. Vi gennemgår herunder nogle af de lønninger, som læger har. Måske har du en interesse i at vide dette, fordi du ønsker at uddanne dig indenfor området? Eller måske er du blot nysgerrig efter at vide, hvad en læge tjener? Uanset hvad, så vil vi herunder forsøge at stille din nysgerrighed.

En læge har et utroligt vigtigt job. Det er lægerne, som vi sætter vores lid til, når der er noget galt med vores kroppe. Derfor kræver det også en utroligt lang uddannelse, før man kan kalde sig selv for læge.

Læge

Hvilken slags læge er der tale om?

I første omgang er det vigtigt at understrege, at det handler meget om hvilken slags læge, man er interesseret i at vide mere om. Der findes alt fra dyrelæger til tandlæger, hvorfor det naturligvis er et ganske bredt spektrum, som vi bevæger os indenfor. Derudover er der selvfølgelig forskel på, om der er tale om en læge, der er ansat i det offentlige, eller om vi kigger på den private sektor.

For blot at give dig en idé om, hvor mange forskellige slags læger, som vi i Danmark kan komme til, så kan nedenstående liste sætte gang i tankerne.

  • Speciallæge
  • Dyrlæge
  • Tandlæge
  • Øre-næse-hals-læge

Vi vil ikke kunne gennemgå alle kategorier i denne tekst, og vores estimater vil blot være estimater ud fra pålidelige kilder.

Hvad tjener en tandlæge?

Ifølge en undersøgelse udarbejdet af dr.dk, så tjener en nyuddannet tandlæge i omegnen af 47.000 til 50.000 DKK. Mange mener, at det er for dyrt at gå til tandlægen, og derfor har tandlæger faktisk måttet lægge øre til, at folk har klaget over lønniveauet.

Hvad tjener speciallæger?

Ifølge en artikel udarbejdet af mediet Ugebrevet A4, så er der speciallæger i Danmark, der formår at tjene omtrent tre millioner kroner. Her er der dog tale om læger i den private sektor, hvor disse læger driver en privat praksis.

Hvad tjener en dyrlæge?

Ifølge en undersøgelse udarbejdet af bt.dk, så tjener dyrlæger i gennemsnittet 66.000 DKK pr. måned, når der er tale om erfarne dyrlæger. Undersøgelsen beretter dog ikke om hvorvidt der er tale om ejere af dyrlægeklinikker eller almindeligt ansatte.

Tjener læger for meget?

En af de store diskussioner, der længe har kørt i Danmark, er om hvorvidt læger tjener for meget. Der flyver ofte en god håndfuld argumenter for og imod henover bordet, og vi ønsker ikke her at tage stilling til, om hvorvidt lønniveauet er for højt eller ej. Vi vil dog gerne understrege vigtigheden af, at vi har dygtige læger til at tage sig af os, når vi er blevet syge, eller når der er noget med vores krop, der ikke er, som det skal være.