2 år siden

Husk også at sammenligne lån

Sponsoreret indhold

Hvis du er ved at sammenligne a-kasser, er det sikkert fordi, at du gerne vil finde den bedste a-kasse til dig selv. Derfor er der også en række faktorer, der skal gå op i en højere enhed. Blandt andet skal a-kassen passe til din uddannelse og / eller dit jobfelt. Den skal have nogle kompetente sagsbehandlere ansat, og så må kontingentet også gerne være i den billigere ende. Derfor er der god grund til at sammenligne de forskellige a-kasser, så du kan finde den, der passer bedst til dig.

På samme måde er der også god grund til at sammenligne lån. Forskellige lånudbydere kan nemlig tilbyde dig vidt forskellige vilkår, når du gerne vil låne penge.

Hvor hurtigt kan lånet blive udbetalt?

Det er forskelligt fra lån til lån, hvor hurtigt det kan blive udbetalt. Ligesådan er det også forskelligt fra person til person, hvor hurtigt du skal bruge lånet.

Hvis du for eksempel har set et godt tilbud på enten en rejse, sportsudstyr eller noget lignende, har du måske brug for lånet nu og her, inden tilbuddet udløber. I så fald kan et kviklån være en god løsning for dig.

Hvis du derimod skal købe et hus, har du formentlig ikke ligeså travlt. Her forstår sælger godt, at du først skal have godkendt en masse dokumenter, inden du kan betale vedkommende.

Mand med sparegris

Sådan får du en større chance for at blive godkendt til lånet

Når du gerne vil låne penge, skal du først og fremmest godkendes af låneudbyderen. Lånudbyderen er forpligtet til at overholde lovgivning omkring lån og kreditvurderinger. Derfor må de heller ikke bare udstede lån til hvem som helst. Derfor kræver det, at du har en fornuftig og sund økonomi. Lånevirksomheden skal nemlig være sikker på, at du kan tilbagebetale lånet.

Hvis du derfor gerne vil have en større chance for godkendelse af dit lån, bør du først og fremmest rydde op i din økonomi. Hvis du har nogle andre lån, kan det være en god idé at betale dem ud først. Derudover skal du også have en fast indkomst og et tilstrækkeligt højt rådighedsbeløb.

Hvis dit rådighedsbeløb ikke er stort nok, kan du enten øge din indkomst eller nedsætte dine udgifter. På den måde vil du stå bedre i forhold til at optage et lån.

Sådan kan du sammenligne lån

Når du har gjort, hvad du kunne for at stå bedre i forhold til et lån, kan du indhente flere lånetilbud fra forskellige lånudbydere. Det er altid en god idé at indhente så mange tilbud som overhovedet muligt. På den måde kan du nemlig selv vælge det lån, der er det bedste for dig.

Når du gerne vil sammenligne lån, skal du kigge på lånenes ÅOP – altså deres årlige omkostninger i procent. Her får du nemlig et overblik over, hvad lånet årligt vil koste dig.

Du kan dog ikke bare sammenligne ÅOP. For at kunne gøre det, skal alle lånene være på samme lånebeløb og have samme løbetid. Ellers er ÅOP ikke sammenligneligt.