5 år siden

Hjælp til økonomien på dagpenge

Indlægget er sponsoreret

De færreste drømmer om at skifte en fast løn ud med dagpenge. Desværre kan man ikke gardere sig mod sparerunder m.v. Er du kommet på dagpenge, og har du svært ved at få hverdagen til at hænge sammen grundet en presset privatøkonomi, så vil vi meget gerne hjælpe dig på rette vej. Vi har gennem tiden hjulpet rigtig mange kontanthjælps- og dagpengemodtagere, så vi kan helt sikkert også give dig nogle gode tips og tricks med på vejen.

At leve på dagpenge er ikke altid en dans på røde roser, men det kan fungere, hvis man træffer de rigtige beslutninger og husker sin sunde fornuft.

Lommeregner og økonomi

Opdatér dit privatbudget

Det første du bør gøre er at opdatere dit privatbudget. Din indtægt vil nemlig formentlig blive reduceret, hvis du mister jobbet og derfor skal leve af dagpenge i en periode. Dette skal fremgå af privatbudgettet, da du dermed får et aktuelt overblik over, hvor mange penge du har at gøre godt med, og hvor meget du kan tillade dig at bruge på de mange forskellige udgiftsposter. Har du for eksempel været vant til at have samlede udgifter for 30.000 kroner om måneden, så er du nødt til at skære ned på dit forbrug, da dagpenge ikke rækker til et så højt forbrug.

Er du ikke allerede i besiddelse af et privatbudget, så vil vi anbefale dig at få lavet et ved først mulige lejlighed. Du kan evt. downloade en skabelon til formålet online.

Søg med lys og lygte efter et nyt job

Det er bestemt ikke sjovt at være arbejdsløs, uanset om man har mistet sit oprindelige job af den ene eller anden grund. Det kan de fleste arbejdsløse nikke genkendende til.

Som arbejdsløs kan man godt føle sig en smule magtesløs, opgivende og frustreret, hvilket er helt almindeligt. Man skal dog huske på, at der er gode chancer for, at man kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen, hvis man er villig til at gøre en indsats. Bruger du dine vågne timer på at søge efter ledige jobs, udarbejde ansøgninger og besøge potentielle arbejdsgivere med din ansøgning under armen, så er vi sikre på, at du snart kommer i job igen. I din jagt på det rette job bør du bruge dit netværk, da de formentlig kender nogen, som kender nogen, som kunne bruge en person med dine kompetencer.

Undgå at optage dyre lån

I dag kan man låne sig ud af de fleste økonomiske problemer. At låne penge er dog ikke noget, man bør gøre uden at tænke sig om. Lige pludselig står du nemlig med gæld helt op til ørerne, hvis du ikke er opmærksom på, hvad du skriver under på.

Som hovedregel anbefaler vi, at man holder sig fra alt, hvad der hedder kviklån og mobillån, medmindre man får et uimodståeligt tilbud. Har du brug for flere penge mellem hænderne, så kan du evt. tegne en kredit, som er et godt alternativ til et traditionelt lån. Det er med en online kredit muligt at låne uden dokumentation. Du kan se her, hvordan man tegner en kredit.

Har du gennem tiden optaget mange små kviklån eller andre dyre lån, så vil vi råde dig til at samle dem. Med ét stort samlelån kan du spare en mindre formue på renter og gebyrer. Dette kan din bank helt sikkert gøre dig klogere på.