5 år siden

Har du styr på din a kasse, når du er blevet student?

Kalenderen viser så småt, at sommermånederne indtager Danmark. Det betyder, at mange studerende om kort tid vil kunne kalde sig studenter. Der hører liv og glade dage til livet som nybagt student, hvor rigtigt mange ser frem til en fantastisk oplevelse med studenterkørsel og fester til langt ud på natten hele sommeren over.

Når festerne og de mange arrangementer er overstået, så melder hverdagen dog atter sin ankomst. For nogle er det tid til at starte på en bachelor, for andre er det blevet tid til et par års sabbatår. Uanset hvad er det en god idé allerede nu at tænke over, om hvorvidt der er idé i at melde sig ind i en a-kasse eller ej.

Ung og økonomi

Skal du studere videre på universitetet?

Hvis du på nuværende tidspunkt står i en situation, hvor du skal studere videre på universitetet, så er det en rigtigt god idé allerede nu at sætte sig ind i, hvad en arbejdsløshedskasse er, og hvorfor det er en god idé at melde sig ind mens man studerer. En a-kasse for studerende er en yderst gunstig løsning, da det som hovedregel er gratis at være medlem, mens man kan skrive aktiv studerende på sit CV.

Vi har berørt emnet a-kasse som studerende her. Her vil du kunne finde uddybende oplysninger om, hvad det indebærer, samt hvad du kan forvente af din arbejdsløshedskasse. Ofte vil de enkelte fagområder på universitetet endvidere have gode aftaler, der er fordelagtige for dig som studerende.

Har nybagte studenter brug for en arbejdsløshedskasse?

Du sidder måske som nybagt student og ønsker at finde information om hvorvidt en arbejdsløshedskasse er fordelagtig for dig eller ej.

Vi skal starte med at sige, at det kommer helt og holdent an på den enkelte students situation. Skal du ud i arbejde med det samme, og er du i tvivl om, hvad dine fremtidsplaner skal indebære, så kan der sagtens være idé i at tegne en aftale med en a-kasse. På den måde er du sikret, hvis du en dag skulle stå uden arbejde.

Man skal dog huske på, at det kræver anciennitet at kunne få udbetalt dagpenge. Derfor skal du have været medlem af en a-kasse i minimum 1 år. Mange vil derfor med fordel kunne starte allerede fra første arbejdsdag efter at studietiden er overstået.

Det kan godt betale sig at sammenligne priser på a-kasser

Vi danskere elsker at spare penge, når det er muligt. Derfor er det ganske oplagt, at man sammenligner priserne på markedet, inden man lægger sig fast på en given a-kasse.

Her på siden har vi specialiseret os i netop dette, hvorfor vi vil kunne finde frem til den billigste af de a-kasser, som vi samarbejder med. Det sparer dig for en masse tid.