5 år siden

Find job hurtigt

Er du netop blevet ledig, eller har du afsluttet et uddannelsesforløb, og ønsker du nu at finde et job hurtigt? Det er ganske forståeligt, og vi har derfor herunder forsøgt at give dig nogle konkrete tips og gode råd til, hvordan du kan finde job hurtigt.

Vi har stor ekspertise indenfor området, da vi til dagligt rådgiver indenfor landets mange forskellige a-kasser. En af arbejdsløshedskassernes fornemmeste opgave er at hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Derfor er alle parter naturligvis interesseret i, at du hurtigt finder et nyt job, som du trives ved.

Jobsøger

Hjælp til at finde et job – hvordan gør jeg?

I første omgang handler det om at gøre op med sig selv, hvad man ønsker at arbejde indenfor. Der findes et hav af ledige jobs i Danmark, men størstedelen har højst sandsynligt ikke din interesse. Derudover er det vigtigt at tænke på, at der ofte er nogle helt specifikke kvalifikationer, som man skal kunne leve op til, før man overhovedet er interessant for den givne arbejdsgiver. Et par gode indledende spørgsmål, som du kan stille dig selv, er derfor følgende.

  • Hvad kunne jeg godt tænke mig at arbejde med?
  • Hvad brænder jeg for, og hvad vil få mig til at smile om morgenen?
  • Hvilke kvalifikationer har jeg på nuværende tidspunkt – og lever disse op til det job, som jeg i de førnævnte spørgsmål har beskrevet?

Ud fra svarene på ovenstående spørgsmål, er du allerede ét skridt nærmere på at finde ud af, hvad dit næste drømmejob skal være, og hvad der skal til for, at du er så attraktiv som muligt for arbejdsgiverne.

Jobsøgning – hvad er processen?

Når du har besluttet dig for, hvad du godt kunne tænke dig at arbejde med, så skal du i gang med jobsøgning. Dét at find job hurtigt kan være svært, og det gør det ikke meget nemmere, at du ofte vil skulle søge en masse forskellige jobs. Det er dog alt sammen en del af processen, og vi vil herunder forsøge at guide dig igennem på bedst mulig vis.

  • Først og fremmest skal du have styr på dit CV. Et godt CV er alfa og omega for, at du finder et job hurtigt. Det er nemlig dét stykke papir, som opsummerer mange af de kvalifikationer, som du har rent uddannelsesmæssigt og ved tidligere jobs.
  • Din ansøgning skal naturligvis være velskrevet og motiverende at læse. Det skal gerne brænde ud af de skrevne ord, at du har et enormt gå-på mod i forhold til det givne arbejde.
  • Du skal selvfølgelig finde frem til de arbejdsgivere, der på nuværende tidspunkt leder efter medarbejdere. Her anbefaler vi dig at kigge på de mange portaler, der findes online. Her kan du nemlig filtrere efter de rigtige jobs, kvalifikationer samt geografisk placering.

Ovenstående tre hovedområder er de absolut vigtigste, når du skal finde job hurtigt. Det er vigtigt at huske på, at jobsøgning godt kan være en længere proces, hvorfor du ikke må miste modet, hvis du ikke har fundet nyt job indenfor kort tid.