5 år siden

Få et job som produkttester

Sponsoreret indhold

Ja, du læste rigtigt; det er muligt at få et job som produkttester.

I vores moderne verden kan man ikke kun tjene penge på at sælge varer, reparere computere, bygge huse og yde advokathjælp. Det er faktisk også muligt at tjene penge på at teste forskellige produkter. Netop muligheden for at gøre karriere som produkttester vil vi gøre dig klogere på i denne artikel. Drømmer du om et spændende, varierende og udfordrende job, som du kan klare hjemmefra, så har vi her den perfekte jobmulighed til dig.

Feedback

Hvad vil det sige at være produkttester?

Det siger næsten sig selv; en produkttester er en person, som tester forskellige produkter. Vi vil dog gerne dykke lidt mere ned i jobbet, så du kan tilegne dig yderligere viden om, hvad dette lidt særlige job indebærer. I grove træk skal du foretage dig følgende som produkttester:

1. Modtag udvalgte produkter til døren

2. Test produkterne på alle parametre (design, funktionalitet, brugervenlighed m.v.)

3. Giv feedback (forfat en kort anmeldelse eller lav en video – alt efter aftale)

4. Modtag betaling (betalingen bør være aftalt på forhånd)

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan tjene penge så let, men den er faktisk god nok. Når du får tilsendt en eller flere udvalgte varer, vil du i samme ombæring få tilsendt en spørgeundersøgelse, som du skal udfylde efter testens afslutning. Det er ret let at gå til.

Hvilke produkter skal (kan) jeg teste?

I dag kan man blive udsat for at teste alt mellem himmel og jord, når man melder sig som produkttester. Det vil derfor være en kæmpe fordel, hvis du er åbensindet og ikke er rad for at blive udfordret. Der er nemlig ingen grænser for, hvad man kan teste for landets mange ambitiøse virksomheder. Der er dog som regel nogle produktkategorier, som går igen. Som produkttester får du typisk fornøjelsen af at teste følgende typer af produkter:

  • Mode og accessories
  • Møbler og boligtilbehør
  • Elektronik og gadgets
  • Makeup og plejeprodukter
  • Sexlegetøj (dette er blevet mere udbredt de seneste år)

Fiktivt eksempel: Kaerlig (en populær serie af intim produkter) udvides med en ny massageolie, som skal testes og anmeldes, inden den lander på hylderne. Det er i den anledning din opgave at komme med en ærlig og velbegrundet bedømmelse af produktet.

Som produkttester bliver du naturligvis ikke tvunget til at teste produkter, som du ikke bryder dig om eller af andre grunde ikke ønsker at anmelde. Det er for eksempel tilladt at sige nej til at teste sexlegetøj, hvis man synes, at det er en tand for grænseoverskridende.

Hvem kan gøre karriere som produkttester?

Du behøver hverken at have en fancy uddannelse i ryggen eller en årelang karriere som topleder for at gøre karriere som produkttester. I princippet kan alle gøre karriere som produkttester – det gælder både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Som regel vil virksomhederne bruge mange ressourcer på at udvælge de mest egnede testpersoner. Det vil jo for eksempel ikke give mening at få mænd til at teste tamponer eller graviditetspuder.

Som produkttester skal du helst leve op til følgende:

  • Du skal kunne formulere dig flydende og fejlfrit
  • Du er åbensindet og er ikke rad for en udfordring
  • Du forstår dig på vigtigheden af en deadline
  • Du er fleksibel

Kan du leve op til ovenstående, så bør du anmode om at blive produkttester. Der er virksomheder og bureauer nok at tage fat i.