4 år siden

Derfor skal du holde kroppen og hjernen i gang som arbejdsløs

Det er på mange måder en stor omvæltning at gå fra arbejdende til arbejdsløs. Du mister din faste månedsløn og dine kollegaer. Derudover skal du affinde dig med, at der opstår et hul i dit CV, som fremtidige arbejdsgivere helt sikkert vil spørge ind til. Huller i CV’et er generelt ikke noget, der fremmer dine jobchancer, men der kan jo være en god grund til, at du har været arbejdsløs i x måneder eller år. I givet fald skal du sørge for at gøre opmærksom på dette.

Her på redaktionen vil vi meget gerne opfordre dig og andre arbejdsløse til at holde kroppen og hjernen i gang. Det vil nemlig kunne stille dig i en mere gunstig position, hvis du hurtigst muligt gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet.

Du kan udfylde huller i CV’et

At stå uden for arbejdsmarkedet i et eller to år er som hovedregel ingen katastrofe. Det kan dog spænde ben for dig og dine jobmuligheder, hvis du har brugt x år på at ligge på sofaen og se tv-serier. Derfor skal du så vidt muligt forsøge at udfylde dine huller med noget relevant. Det kunne f.eks. være følgende:

 • Efteruddannelse og kurser
 • Personlig udvikling
 • Bestyrelsesarbejde
 • Rejser

Det er naturligvis en stor fordel at kunne dokumentere, at man i sin ledighedsperiode rent faktisk har gjort noget for at udvikle sig fagligt og personligt. Det kan f.eks. være, at du har lært et nyt sprog, har gennemført et lederkursus eller har været på overlevelsestur på den anden side af jorden.

Basale tips til at holde hjernen skarp

Hvordan holder man hjernen skarp? – spørger du måske…

Mulighederne er mange. Du behøves ikke nødvendigvis at læse 2-3 bøger om dagen, selvom dét at læse ganske rigtigt er sundt. Nedenfor får du nogle tips til at aktivere de utallige hjerneceller. De kommer lige her:

 • Læs bøger
 • Løs kryds og tværs
 • Spil skak
 • Løs sudokuer
 • Spil musik
 • Spis sundt
 • Drik masser af vand

Kan du komme på flere gode råd til at holde hjernen knivskarp?

Få tiden til at gå og kom i form med golf

Golf er ikke kun tilegnet rige og pensionister, selvom hovedparten af golfspillerne i den lokale klub muligvis består af velhavende mennesker og pensionister. Du har også mulighed for at lufte dine golfkøller på en velplejet bane. Dette skal du gøre, hvis du gerne vil i form og i øvrigt sætter pris på frisk luft og socialt samvær. Vil du gerne involvere dine børn i din hobby, så kan du foruden alm. golfudstyr købe junior golfsæt, så hele familien kan være med.

Mangler du billige golfbolde, golfkøller eller andet udstyr, så bestil online på golfexperten.dk og spar en klækkelig sum. Som arbejdsløs har man sjældent ret mange penge at gøre godt med, hvorfor det giver mening at besøge udsalgssektionen.