2 år siden

Derfor er det vigtigt for en studerende at være medlem af en a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

Er en god a-kasse en billig a-kasse? Det kan være tilfældet for mange, men det er dog ikke helt så simpelt. En lang række a-kasser har tilpasset sig de mange forskellige fagligheder, der i Danmark omfavnes. Man bliver i langt de fleste tilfælde rådet til at blive medlem, og allerede tidligt i sit studieliv stifter man første gang bekendtskab med disse. Men hvorfor er det, at det er så vigtigt for studerende at være medlem af en sådan organisation?

I tilfælde af arbejdsløshed

For at kunne svare på dette spørgsmål, giver det mening at kigge på, hvad en a-kasse egentligt er. A-kasse står for arbejdsløshedskasse. Altså en organisation, som kan sikre arbejdsløse med økonomisk støtte i form af dagpenge, hvis man efter endt studie, eller på et senere tidspunkt i sit liv, ikke har et arbejde.

Unge studerende

A-kasse for studerende

Nu ligger det måske til højrebenet, hvorfor en a-kasse gavner. Uanset valg af studie kan der være usikkerhed omkring, hvornår man får sin første ansættelseskontrakt. Variabler som stor antallet af ledige, antallet af pladser til din faglighed samt din livssituation kan alle have indvirkning på dette. Derfor kan det være rart at have forberedt sig et økonomisk sikkerhedsnet, som a-kassen giver gennem dagpengene.

Men trygheden gennem en sikret indkomst er ikke den eneste fordel. Som studerende får du også adgang til en række andre fordele. Først og fremmest er det værd at nævne, at man som studerende kan få gratis medlemskab. Samtidig kan en a-kasse, ligesom en fagforening, hjælpe studerende under studietiden. Dette kan, blandt andet, være gennem sparring om diverse studieteknikker, som kan være gode at gøre brug af. At kunne få hjælp til at håndtere eksamensangst kan også kan være gavnligt. Derudover kan man få hjælp til at finde et godt studiejob, og tilmed få hjælp til at forhandle den rigtige løn, skulle dette være nødvendigt.

Dog skal man være opmærksom på, at der særligt er én væsentlig regel, som man skal forholde sig til. Før man opnår ret til at modtage dagpenge efter endt studie skal man have været medlem af a-kassen i mindst ét år. Det er netop derfor, man som studerende tidligt bliver anbefalet at melde sig ind.

Det er ret svært at argumentere imod vigtigheden af at være medlem af en a-kasse. At være medlem af en organisation, som står klar til at hjælpe dig med økonomisk støtte, råd og vejledning, er en tryghed, mange ikke vil være foruden.