4 år siden

Derfor bør du ikke spare a-kassen væk

Sponsoreret indhold

Det månedlige kontingent til a-kassen lyder typisk på omtrent 450-500 kr. Det er penge, som de fleste gerne vil frigøre til restaurantbesøg, shopping og andre fornøjelser. Det er dog ingen god idé at sløjfe a-kassen, selvom der kan spares lidt penge.

I blogindlægget vil du blive præsenteret for en række gode grunde til ikke at afmelde / undlade at melde dig ind i en a-kasse.

Mangler du et godt overblik over de førende a-kasser, så kan du gennemgå vores oversigt, som indeholder oplysninger om de forskellige udbydere. Der er udbydere for både lønmodtagere, studerende og selvstændige.

Lønmodtager: Du må nøjes med kontanthjælp ved arbejdsløshed

De fleste danskere har en plan om at forblive på arbejdsmarkedet, indtil de når en vis alder og kan gå på pension. Denne plan kan desværre blive spoleret af forskellige årsager. Uanset hvor hårdt man arbejder, og uanset hvor kvalificeret man er, så kan man ikke gardere sig 100 % mod fyringsrunder m.v.

Skulle det utænkelige ske, at du bliver fyret, så har du ingen mulighed for at modtage dagpenge, hvis du ikke har været medlem af en a-kasse op til. Det hjælper altså ikke noget at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, når først uheldet er ude. Det skulle du have gjort lang tid før.

Uden medlemskabet i en a-kasse kan du kun modtage kontanthjælp ved arbejdsløshed. Dermed får du færre penge at gøre godt med.

Studerende: Du står på egne ben efter endt uddannelse

De fleste studerende bliver anbefalet at melde sig ind i en a-kasse, mens de er under uddannelse. Det hænger sammen med, at man som regel kan slippe for at betale kontingent i uddannelsesperioden.

Er du medlem af en a-kasse som studerende, så kan du i de fleste tilfælde få udbetalt dagpenge, såfremt du ikke kan få et job med det samme som ønsket. I ledighedsperioden vil du være sikret en vis indtægt, hvilket vil give dig ro på og give dig energi til at fortsætte din jobjagt.

Melder du dig ikke ind i en a-kasse, så vil du så at sige stå på egne ben efter uddannelsens afslutning.

Selvstændig: Du har intet økonomisk sikkerhedsnet

Selvstændige kan – og bør – også melde sig ind i en a-kasse.

Uden det vigtige medlemskab har man nemlig intet økonomisk sikkerhedsnet, medmindre man tegner en forsikring, der går ind og dækker.

At være selvstændig er generelt forbundet med stor risiko. Løber landet f.eks. ind i en økonomisk krise, og betyder det, at du mister store dele af dit kundegrundlag, så står du pludselig med en formindsket omsætning. Måske er pengene så små, at der ikke er midler til at udbetale løn. I sådanne tilfælde vil det være en fordel, hvis man kan modtage dagpenge.