6 år siden

Dagpenge i udlandet

Står du og skal til udlandet, og er du bekymret for, om du må have lov til at få dine dagpenge i udlandet? Så kan du med fordel læse nedenstående skriv om emnet, hvor vi kommer ind på nogle af de mest gængse spørgsmål som vi modtager omkring dagpenge i udlandet.

Det kan være svært at finde hoved og hale i den mange regler, der findes indenfor området. Man ønsker endvidere ikke at gøre noget forkert som dagpengemodtager, da man i forvejen befinder sig på et skrøbeligt fundament. Vi vil derfor gøre vores bedste for, at du, efter at have læst denne artikel, har fået svar på dine spørgsmål omkring dagpenge i udlandet.

Rejseplaner

Som udgangspunkt er reglerne, at du godt kan få dagpenge mens du er i udlandet, imens du søger et nyt job indenfor et EØS-land eller i Schweiz. Dette gælder dog udelukkende i op til 3 måneder.

Der findes dog en række krav, som du skal være opmærksom på, før dette kan blive aktuelt for dig. Disse krav kan du læse mere om her. Her kan du endvidere også læse hvilke muligheder, der er for at få dispensation for de givne krav.

Det er vigtigt at understrege, at dagpenge er en mulighed for dig, mens du søger job i udlandet.

Dagpenge ved ferie i udlandet – er det muligt?

Det er vigtigt, at du fortæller både din a-kasse samt jobkontoret, hvis du skal afsted på en ferie. Dette skal ske senest 14 dage før, at du drager på ferie.

Det skal dog understreges, at du ikke vil modtage dagpenge for de dage, hvor du holder ferie. Du må derfor ikke set det som værende en betalt ferie. Her er der dog mulighed for at få feriedagpenge – dette er dog et helt emne for sig.

Det vigtige at tage med sig fra denne del er, at du ikke blot kan tage på en velfortjent ferie, når du får udbetalt dagpenge og samtidig tro, at dagpengene stadig udbetales for feriedagene. Derudover skal du huske, at der skal gøres opmærksom på, at du drager på ferie, som vi indledningsvist nævnte.

Opholdskrav og dagpenge – hvad skal du være opmærksom på?

Folketinget har netop vedtaget nye regler omkring opholdskrav og dagpenge. Disse regler blev vedtaget d. 20. december 2018, og vi vil herunder gennemgå de væsentligste ting, der nu gør sig gældende.

For at have mulighed for at få dagpenge, så er det i dag et krav, at man har opholdt sig i Danmark/EU i minimum 7 år indenfor de seneste 12 år. Lever man ikke op til dette, vil der ikke være mulighed for at kunne få dagpenge, hvis man skulle stå uden et job.

Der findes dog diverse undtagelser for opholdskrav. Disse kan du høre mere om hos din a-kasse, hvis de nye regler om opholdskrav og dagpenge berører dig. Din a-kasse vil være helt inde i de nye regler, og de vil derfor uden tvivl kunne hjælpe dig videre med din sag.