4 år siden

Bliv medlem af en fagforening i dag

Sponsoreret indhold

Det er måske ikke alle, der ved, hvorfor det er en god idé at være medlem af en fagforening, men som lønmodtageren er det rigtig vigtigt, at man er medlem af både en fagforening og en a-kasse. En fagforening og en a-kasse er langt fra den samme ting, og men hver især har de et vigtigt formål. En fagforening skal nemlig sikre dig de bedst forudsætninger på arbejdsmarkedet, hvorimod en a-kasse hjælper dig, hvis du en dag bliver ledig.

Hvorfor være medlem af en fagforening?

De fleste ved, at det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, fordi du dermed er sikret en økonomisk støtte, skulle det ske, at du bliver ledig. De færreste behøver flere gode grunde end dét til at blive medlem af en a-kasse. Sværere kan det være at sælge ideen om en fagforening, men at være medlem af en fagforening er faktisk lige så vigtigt, som at være medlem af en a-kasse.

Hvor en a-kasse hjælper dig, hvis uheldet er ude, så hjælper en fagforening dig, mens du er i arbejde. En fagforenings vigtigste formål er at varetage dine interesser på arbejdspladsen. Generationer før os har kæmpet en brav kamp for at få stablet fagforeningerne på benene, og det er der en god grund til. Det er nemlig fagforeningerne, der hjælper med at forbedre forholdene på arbejdspladser, og hjælper med at sikre dig og dine kollegaer en rimelig overenskomst.
Fagforeningen kan også hjælpe dig med at sørge for, at du får en fortjent lønforhøjelse. Den bedste måde at se en fagforening på, er ved at se fagforeningen som en hjælpende hånd. Vi har mange år på arbejdsmarkedet, og derfor kan det være svært at undgå at komme ud for situationer, som man ikke kan eller vil håndtere alene. Der kan eksempelvis opstå uoverensstemmelser og løn eller uberettiget afskedigelse, som man kan have brug for hjælpe til at håndtere korrekt.

Med en fagforening ved din side kan du vide dig sikker på, at dine interesserer bliver varetaget. Din fagforening står altid klar til at hjælpe dig, uanset hvilke spørgsmål du måtte have.

Hvilken fagforening skal du vælge?

Ligesom med a-kasser så findes der er stort udvalg af fagforeninger, og heldigvis så findes der fagforeninger for stort set alle fagområder. Uanset hvilket fag du arbejder i, så er der en fagforening, der passer til dig og din profession. Det er derfor vigtigt, at fagforeningen er målrettet den type af erhverv, du arbejder indenfor.
Hvis du er sygeplejerske, så er sygeplejerskernes fagforening DSR eksempelvis oplagt til dig, hvorimod hvis du er selvstændig, så er frie forening for selvstændige den oplagte fagforening.

Hvilken fagforening du skal vælge, afhænger altså af hvilket fag du er i. På Allefagforeninger.dk kan du se alle de fagforeninger, der findes i Danmark, og det kan gøre det lettere, at finde den fagforening der passer til dig. Hos mange fagforeninger er der mulighed for at få a-kasse og fagforening samlet, og det kan være en væsentlig fordel. Så sparer du både penge, samtidig med at du har det hele samlet ét sted.