4 år siden

At være medlem af en a-kasse og fagforening er vigtigere end nogensinde

Sponsoreret indhold

At tegne et medlemskab i en a-kasse og en fagforening er forbundet med en række månedlige udgifter. Du betaler typisk et kontingent på omkring 500 kr. for a-kasse og 65-150 kr. for fagforening. Det svarer til en årlig udgift på omkring 7.000 kr. Disse penge kan du i princippet godt spare væk, men det er bestemt ikke noget, vi vil anbefale dig at gøre.

Som overskriften fortæller, så er det vigtigere end nogensinde før at være medlem af både en a-kasse og en fagforening. Vi står nemlig over for en periode, der helt sikkert vil byde på mange fyringer. Dette vil efterlade rigtig mange danskere uden arbejde og dermed også uden en fast indtægt. Dette er der heldigvis råd for.

A-kassen kan redde din økonomi i tilfælde af en fyring

Bliver du fyret som konsekvens af en større sparerunde eller sågar konkurs, så vil din privatøkonomi helt naturligt komme til at ændre sig. Bliver du ledig af den ene eller anden grund, så har du helt sikkert et ønske om at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Dette er du dog ikke alene om. I disse dage og uger bliver der skrevet og sendt rigtig mange jobansøgninger, hvilket er en konsekvens af den øgede ledighed.

Indtil du atter kommer i arbejde, har du brug for en indtægt, så du kan få smør på brødet. I den forbindelse har du brug for en a-kasse, der kan udbetale dagpenge i din ledighedsperiode. Dagpenge gør dig ikke rig, men den økonomiske støtte vil i princippet kunne redde din økonomi.

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, så skal du sørge for at melde dig ind, inden uheldet er ude. Du kan med fordel søge mod en billig akasse, da du i tilfælde af ledighed vil modtage den samme pose penge, uanset hvilken a-kasse du har valgt. Klik dig ind på dff-s.dk og find den billigste a-kasse. Der er a-kasser nok at vælge mellem.

Fagforeningen kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår

Et medlemskab i en a-kasse er guld værd, men du bør også afsætte penge i budgettet til en fagforening. Fagforeningen yder ikke økonomisk støtte på samme måde som en a-kasse, men du kan til gengæld få hjælp til mange andre ting. En fagforening vil varetage dine interesser i forhold til løn- og arbejdsvilkår. Er der derfor noget omkring dit arbejde, f.eks. din løn eller forholdene på arbejdspladsen, som du ikke er tilfreds med, så kan du tage din fagforening med på råd. Fagforeningen kan også hjælpe dig med at skrive den perfekte jobansøgning, guide dig i retning af relevante kurser og meget mere.

Hvilken fagforening skal jeg vælge? Svaret kommer nedenfor;

Dit erhverv og dine præferencer er afgørende for, hvilken fagforening du skal vælge. Du kan med fordel vælge en fagforening, der har specialiseret sig i netop den branche, du beskæftiger dig med. Så får du nemlig langt mere kompetent rådgivning og sparring.